Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@06:46:11 GMT

رویش انقلاب از بذر انسجام

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۲۵۴۳۵

رویش انقلاب از بذر انسجام

تهران- ایرنا- مبارزات سیاسی طیف های گوناگون با سلطنت پهلوی در نهایت همچون پیوستن جویبارها به یکدیگر دریای خروشان ملت را به سوی انقلاب اسلامی سال 57 پیش برد.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، سی و نهمین سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی این بار نیز با حضور میلیونی مردم در خیابان های تهران و دیگر شهرهای کشور برگزار شده و بار دیگر ملت ایران یکصدا پشتیبانی از بزرگترین میراث انقلاب و آرمان های آن را فریاد خواهد زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این وحدت و مداومت برای پابرجایی و اعتلای جمهوری اسلامی یادآور و به بیانی امتداد ایستادگی و انسجامی است که در سال های نهضت مردم ایران برای فروپاشی کاخ استبداد شکل گرفت و در نهایت بزرگترین حادثه قرن را رقم زد.
پیروزی انقلاب اسلامی ایران از دید بسیاری از ناظران نقطه تکامل مسیری تاریخی بود که هرگونه توطئه داخلی و خارجی برای انشقاق میان ملت را به ناکامی کشاند و مانع از تکرار تجربیات تلخ تاریخ معاصر ایران شد.
به گواه تاریخ، جدایی مسیر نخبگان سیاسی از مردم، فاصله گرفتن روشنفکران از توده ها، شکاف میان چهره های ملی و مذهبی، حرکت در چارچوب های بسته ایدئولوژیک و حزبی و گرایش به قدرت های خارجی از جمله دلایل ایجاد واگرایی میان نیروهای سیاسی و پراکندگی مردم در فرایند پیگیری اهداف اصیل ملی بوده و سبب ساز وقایعی چون کودتای 28 مرداد شده است.
در سال های ابتدایی حکومت پهلوی، خودداری نیروهای چپگرا و به صورت ویژه حزب توده از حمایت دولت ملی گرای دکتر «محمد مصدق» و جدایی ملی گرایان از نیروهای مذهبی به رهبری آیت الله «سیدابوالقاسم کاشانی» سبب شد تا «محمدرضا شاه» پس از کودتا فرصت یابد تا چهره های شاخص مخالف را به زنجیر تبعید و انزوا کشیده و هرگونه تشکل و حرکت سیاسی ناهمسو را سرکوب کند.
در ماه ها و هفته های منتهی به بهمن ماه 1357 اما انسجام اصلی ترین ویژگی حرکت مردم برای دگرگونی نظام سیاسی و رقم زدن رخدادی به بزرگی یک انقلاب بود.
مهمترین عاملی که این انسجام را به بار آورد قرار گرفتن امام خمینی (ره) در راس این حرکت ملی بود به گونه ای که طیف گسترده ای از گروه های مسلح مبارز با اندیشه های مارکسیستی یا مذهبی در جبهه ای مشترک با جریان های ناسیونالیستی قرار گرفتند و با سیل توفنده و میلیونی مردم مسلمان به رهبری امام همراه شدند.
به عبارتی تنها عاملی که می توانست اقشار گوناگون مردم را برای هدفی واحد در کنار هم قرار دهد، رهبری فرهمند چهره ای دینی بود که در گذر سالیان به تنها نماد و مرجع مبارزه ای آشتی ناپذیر با خودکامگی پهلوی و مداخله جویی بیگانگان تبدیل شد.
در لوای چنین رهبری بود که دانشگاه به عنوان یکی از اصلی ترین پایگاه های مبارزه با استبداد به کارگرانی پیوست که برای ضربه زدن بر پیکر حکومت اعتصاب کرده و در صنایعی چون نفت شریان استخراج و صادرات آن را متوقف ساختند.
پیش از آن، بازار برای نشان دادن مخالفت با سلطنت پیوند خود را با روحانیون مستحکم ساخت و با یکدل شدن اقشار و طبقات فرودست و میانه، در آخرین گام ها به سمت مقصد انقلاب، فرار سربازان و نظامیان از پادگان ها، بیعت همافران با امام و در نهایت اعلام بی طرفی ارتش، ملت را برای پایان دوره ای کهنه و پی افکندن شالوده ای تازه به منزلگاه انسجام رساند.
انقلاب اسلامی ایران نه مانند برخی انقلاب های شرقی کشور را به ورطه رقابت سرخ و سفید افکند و نه موجب تجزیه قلمرو کشور شد. تحولات عمیق ایران در سال 57 بر خلاف برخی انقلاب های غربی هرگز یک جنگ داخلی تمام عیار را به بار نیاورد و بر اثر تقابل و تضاد منافع عده را زیر تیغ گیوتین گروهی دیگر نبرد.
در تاریخ معاصر جهان بارها خیزش گروهی علیه گروه دیگر زمینه ساز جابجایی قدرت شده و رویدادهایی چون کودتا زمام حکومت را میان نخبگان سیاسی و جنگ سالاران دست به دست کرده است.
در ایرانِ سال 57 اما تحولی عمیق در عرصه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، روابط خارجی و حتی ساختار اقتصادی کشور پدیدار گشت که به واسطه حضور و نقش آفرینی یکایک شهروندان در بطن این رویداد، سرنوشت آن به اراده یک ملت گره خورد؛ اراده ای که استواری آن بر معنای قوام بخش وحدت و انسجام، انقلاب را به عنوان خواست گریزناپذیر یک ملت بر نظامی فرسوده مستولی ساخت و صحنه ای پرشکوه از یکرنگی و یگانگی اقشار و آحاد مردم را به تصویر کشید.

پژوهشم** 9279**3050** خبرنگار: سیدمحمد موسی کاظمی ** انتشار: فاطمه دوله
ایرنا پژوهش، کانالی برای انعکاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و پژوهش های خبری ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearch همراه شوید.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۲۵۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمهوری اسلامی ایران مدافع تمامی مظلومان جهان است

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در دیدار رهبر شیعیان کشور آفریقایی مالی، ضمن ابراز خرسندی از ترویج مکتب اسلام و اهل بیت در دیگر کشورها ابراز داشت: حقیقتاً زمانی که عزیزانی مانند شما را می‌بینیم که به سبب ارتباطی که با حوزه علمیه قم داشته‌اند، امروز در کشور خود مورد اعتماد مردم‌اند و عَلَم اسلام و مکتب اهل بیت را در دست گرفته‌اند، برای ما مایه مباهات است.

امام جمعه قم با اشاره به نقش اخلاق در تبلیغ دین اظهار کرد: پیامبر با رفتار و اخلاق پیروز شد «وَلَو کُنتَ فَظًّا غَلِیظَ ٱلقَلبِ لَٱنفَضُّواْ مِن حَولِکَ.» بنابراین شما نیز باید با اخلاق، تفکر اهل بیتی را در کشور خود گسترش دهید.

وی ادامه داد: امام رضا علیه السلام می‌فرماید «فَإِنَّ اَلنَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ کَلاَمِنَا لاَتَّبَعُونَا.» یعنی اگر مردم زیبایی‌های کلام ما را بدانند، از ما پیروی خواهند کرد. بنابراین باید قبل از گفتار، با رفتار دین را به مردم معرفی کنیم «کُونُوا دُعَاهً لِلنَّاسِ بِغَیْرِ أَلْسِنَتِکُمْ.»

نایب رییس مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: مردم رفتار ما را نگاه کرده و ارزیابی می‌کنند و در نتیجه همین رفتار است که اگر گفته‌های ما منطقی باشد به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند.

وی تأکید کرد: آنگونه مکتب اهل بیت علیهم السلام را به مردم معرفی کنید که دل‌های آماده به شما گرایش پیدا کنند، زیرا شما نماینده مکتبی هستید که می‌تواند ایجاد جاذبه نماید.

استاد حوزه علمیه قم ابراز امیدواری کرد: امیدواریم حضورتان در ایران و خصوصاً شهر مقدس قم، عزم و اراده شما را برای تلاش بیشتر فراهم سازد که خداوند متعال می‌فرماید «وَ الَّذینَ جاهَدوا فینا لَنَهدِیَنَّهُم سُبُلَنا.»

وی با اشاره به تأثیر انقلاب اسلامی در جهان خاطر نشان کرد: کی باور می‌کردیم که عزیزان ما در کشورهای آفریقایی به برکت این انقلاب و نظام جمهوری اسلامی – مدافع انقلاب بشوند و حتی هدایت گری مردم را بر عهده بگیرند.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران نه تنها مدافع شیعه و مسلمانان، بلکه مدافع تمامی مظلومان جهان است. ما قدر تک تک شما را می‌‎دانیم و در مشکلات در کنار شما خواهیم بود، زیرا جمهوری اسلامی مسلمانان را عنصر پیکر واحد می‌داند.

در ابتدای این جلسه، رهبر شیعیان مالی ایران را پشتیبان انسانیت و کشوری عنوان کرد که اسلام را سر پا نگاه داشته است و گفت: همگان می‌دانند که ایران از مظلومان دفاع می‌کند.

«سید محمد شوالا حیدرا» همچنین گزارشی از وضعیت شیعیان کشور مالی و انعکاس خوب حمله ایران به رژیم صهیونیستی در کشورهای آفریقایی ارائه شد.

کد خبر 6095647

دیگر خبرها

  • رویش گل‌های بهاری در دل کوه‌های روستای شوراب + فیلم
  • وحدت نیرو‌های انقلاب رمز عبور از تهدیدات است
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی از جلسات با گروه‌های سیاسی دنبال چه هدفی است؟
  • اخطار محسن رضایی به تک‌روی و سهم‌خواهی برخی جریانات / سعید محمد به گله‌مندی پرداخت
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • انقلاب اسلامی تبلور مکتب سیاسی امام صادق(ع)
  • جمهوری اسلامی ایران مدافع تمامی مظلومان جهان است
  • کارفرمایان از هرگونه تکبر در برابر کارگران خودداری و دوری کنند